Softbooks
Sunt trainer și odată cu restrângerea activității de training, în pandemie, m-am apucat de confecționat cărticele educative și decorațiuni din fetru.
M-a inspirat o prietenă a cărei fetiță de 3 ani, suporta greu perioada aceea de stat în casă din aprilie 2020. I-am făcut câteva planșe cu jocuri și a fost atât de încântată încât m-am gândit să bucur și alți copii.
Lucrez cu drag, în timpul meu liber, în casă de nefumători.
Cărțile interactive sunt un cadou grozav pentru educarea celor mici, oferindu-le o joacă cu sens și oferindu-vă, vouă, părinților, momente liniștite.
Pentru micuți (micuți de tot!) 1 an – 2 ani
Cărticica din fetru are 10 pagini, dintre care 9 aduc fiecare câte un joc nou, de explorat și posibilitatea de a spune câte o poveste grozavă!
Cele 9 jocuri sunt:
PEȘTIȘORII VESELI – cei doi pești se pot mișca de-a lungul elasticului. Copilul învață forma peștișorilor, unde sunt cozile și unde sunt ochii, ce culori au fiecare.
FLOAREA MIȘCĂTOARE – poti trage de capetele elasticului și petalele se închid. Eliberezi capetele elasticului și floarea revine la forma inițială.
ALBINUȚA ÎN LALEA – poți ascunde albinuța în interiorul florii sau o poți elibera. Copilul învață cele două noțiuni: ”înăuntru/afară”, află că albinele găsesc hrană în interiorul florilor, că albinele au aripi/corp/cap/antene, învață diferitele culori și forme ale florii și mărgelelor.
BROSCUȚA OAC – poți trage de șnurul cu mărgeluțe și broscuța își mișcă mânuțele. Copilul învață unde sunt ochii, mânuțele și picioarele broscuței. Exersează dexteritatea și textura diferită a șnururilor.
CĂSUȚA CU BEBELUȘ – deschizând ușița, vezi un bebeluș cu un ursuleț în brațe. Copilul învață despre casă/acoperiș/ușă care se deschide. Poate afla despre un bebeluș: cap, urechi, ochi, nas, gură, mânuțe și piciorușe și despre ursulețul din brațele acestuia. Învață culorile diferite ale acoperișului, șosetele bebelușului și culoarea ursulețului.
PEȘTISORUL ÎNFOMETAT – Poți duce, împingînd cu degetul, în gura peștișorului mărgeluțele și nasturii, apoi îi poți scoate și mișca pe toată pagina. Copilul învață despre pește: corp, aripioare, solzi, coadă, ochi, gură. Învață diferitele culori.
MĂRGELUȚA PLIMBĂREAȚĂ – Mișcă mărgeluța de-a lungul elasticului de sus până jos, trecând-o prin șnururile din laterale. Copilul exersează mișcările fine de a conduce mărgeluța, învață culori, învață noțiunile de ”sus/jos” și zâmbește broscuței din fundal.
PUIUL DIN OU – Știați că toate popoarele au acest joc de-a ”Cucu-bau”? Stimulează curiozitatea și imaginația copilului mic, de a vedea dincolo de aparențe. Poți da la o parte o jumătate de ou pentru a vedea puiul de găină ascuns. Copilul mai învață și culorile puiului, a oului și a ochilor.
SOARELE ZÂMBĂREȚ – Poți mișca năsturelul în interiorul soarelui. Copilul exersează coordonarea mână-ochi și poate învăța forma geometrică – cercul și culorile: galben, portocaliu, verde.
Spălarea: cu apa călduță, fără stoarcere – puteți usca cărticica întinsă pe un prosop.
Materialele folosite: bumbac 100%, fetru, accesorii (șireturi, nasturi, biluțe, mărgeluțe, elastic rotund, panglici, etc.). NU am folosit adeziv, ața de bumbac nu e toxică, spre deosebire de silicon.
Cartea senzoriala este în totalitate cusută; toate părțile sunt fixate bine, bine, să nu poată fi desprinse sau rupte, de aceea ofera siguranța și durabilitate.
Sper din toată inima să vă bucure această achiziție și copilul dvs să se joace cu interes și curiozitate.
Cărticica ALBINUȚA
Pentru pitici 2 ani – 3,5 ani
Această cărticică ajută la dezvoltarea motricității fine, a simțului tactil și vizual, stimulează creativitatea prin culori plăcute, texturi variate, mișcare și jocuri distractive.
Activitățile duc la dezvoltarea mai multor abilități ale copilului până la 4 ani:
– coordonarea mână-ochi
– învățarea culorilor și a formelor
– îndemânare, atenție și concentrare
– numerele până la 5 și operațiuni cu acestea.
Cărticica din fetru are 10 pagini, 9 dintre ele aduc câte un joc nou, de explorat și ocazia de a spune o poveste minunată!
Cele 9 jocuri sunt:
FERMOARELE CU SURPRIZE – Micuțul descoperă câte o surpriză, de câte ori deschide un fermoar. Mai află despre culori, noțiunile ”închis/deschis”.
CEASUL – Învață cifrele până la 12, cum se mișcă limba ceasului, cum poate afla ce oră este.
ȘNURUIT ȘI NUMĂRAT – Crește dexteritatea celui mic de a trece șnurul prin buclele de elastic. Învață să adune până la 10, mișcând biluțele colorate, fiecare pe rândul ei.
PETALE COLORATE – Exersează cunoașterea culorilor, răbdarea și atenția de a mișca fiecare mică mărgică la petala de culoarea sa.
CULOARUL TRANSPARENT – Mișcând în sus și în jos, ducem mărgeluțele dintr-o parte în alta! Micuțul învață despre efect și rezultat. Exersează perseverența, robdarea și un pic despre gravitație.
CĂLUȚUL CU ÎMPLETITURI – Sunt destul de puține ocazii, azi, să împletim. Aici exersăm, despărțirea în 3 părți și apoi împletitul. Micuțul poate afla câte picioare are căluțul, părțile corpului unui căluț.
MÂNUȚA CARE SE DESCHIDE/ÎNCHIDE – Învață numerele până la 5, numărând pe degete și cu mărgeluțe. Ocazie de a învăța și cum se numesc degetele.
PLASA DE PĂIANJEN – Ocazia de a exersa mișcările fine ale degetelor (dezvoltarea neuromotricității), de a-și exprima creativitatea în modul în care va face pânza păienjenelului. Este folositor pentru a ne familiariza cu imaginea unui păianjen și a risipi teama.
CONSTRUIREA TORTULUI – Învățarea noțiunilor de ”mare – mijlociu – mic” și cum se folosc practic.
Spălarea: cu apă călduță, fără stoarcere – puteți usca cărticica întinsă pe un prosop.
Materiale folosite: fetru, mărgele plastic, nasturi lemn, capse, fermoar, elastic, șnururi și adeziv pentru textile.
Cărticica BUFNICIOARA
Cubul de CRĂCIUN 2 ani – 4 ani
Am creat primul CUB de Crăciun, pentru a oferi copiilor o joacă cu sens, instructivă, sub trei forme:
Ce cadou poate fi mai inspirat, educativ și amuzant decât o carte interactivă?
Fiecare dintre cele 6 planșe aduce un joc nou, de explorat și ocazia de a spune câte o poveste grozavă:
FULGUL JUCĂUȘ – (Un joc de concentrare și dexteritate) – adună toate mărgelutele la un loc și apoi du-le cu degetele, în cealaltă parte a fulgului de nea!
FIGURINELE VESELE – (Un joc de exersat memoria) – te uiți care sunt toate figurinele și încerci să le ții minte, apoi le ascunzi pe toate, descoperi una dintre ele și îi găsești perechea!
CEASUL STRĂLUCITOR – (Educație prin joacă) – învață cifrele de la 1 la 12, apoi orele și minutele pe ceas. Învață micuțul/micuța care sunt orele de culcare, de masă, de joacă, etc.
FAMILIA DE URȘI POLARI – (Puzzle) – găseste locul potrivit pentru fiecare membru al familiei de urși, astfel încât să își țină de cald și să se protejeze.
POMUL DE IARNĂ – (Un joc de îndemânare și învățat fome geometrice) – împodobește bradul, exersând trecerea șnurului prin fiecare cerc. Învață diferența dintre cercuri, steluțe, fulgi de zăpadă. Găsește surprizele din cele 2 cadouri!
LABIRINTUL MAGIC – (Un joc de coordonare mână – ochi) – Ajută-l pe Moș Crăciun să ajungă la cadouri, la brad, la reni, mișcând mărgeluța prin labirint.
Activitățile incluse în planșe cuprind un spectru larg de exerciții pentru dezvoltarea mai multor abilități ale copilului între 2 și 4 ani.
Nivele de complexitate diferite, asigură un grad sporit de interes al copilului pe o perioada de timp îndelungată.
Spălarea: cu apă călduță, fără stoarcere – le puteți usca, întinse pe un prosop.
Materialele folosite: bumbac, fiselina termoadezivă, fetru, accesorii (șireturi, bandă velcro, nasturi, biluțe, mărgeluțe, inele metalice și de plastic, elastic rotund, rijelină tubulară, paiete, panglici, etc.). Dimensiunea unei planșe este de 18 cm*18 cm.
Confecționarea: Manual, cu mult drag, în casa de nefumători.
Jocuri de memorie și nu numai…… 2 ani – 4 ani
Este foarte posibil ca fiecare dintre noi să fi jucat, cel puțin o data în viață, un joculeț în care să fim nevoiți să facem perechi de piese care prezintă aceeași imagine.
Dintre toate jocurile pentru copii, acesta solicită cel mai mult atenția și memoria într-un mod distractiv.
În plus, poate fi folosit pentru acumularea de noi cunoștințe și folosirea celor deja existente în alt context.
Aveți ocazia să discutați cu copilul dumneavostră despre ce reprezintă piesele:
Cum se joacă?
· Se plasează toate piesele cu fața în sus, în rânduri sau la întâmplare.
· Invitați copilul să rețină locul fiecărei piese
· Așezați piesele pe dos, păstrând fiecare locul avut
· Apoi, întoarceți doar o piesă cu fața în sus
· Găsiți piesa asemănătoare (întorcându-le pe acelea unde credeți că se află perechea).
Pentru cei mai mici, puteți începe cu 3 sau 4 seturi. Pe măsură ce, copilul le învață, veți adăuga încă o pereche. Și apoi, încă o pereche, până la cele 10 seturi.
Conținut al fiecărui joc: 20 piese (10 seturi diferite) + săculeț de organza
cu excepția jocului ”PIrații” care are 12 piese.
Materiale folosite: Fetru, nasturi de lemn, silicon, ață de bumbac.
Confecționare: nasturii sunt cusuți bine- bine pentru a oferi siguranță.
Pentru fetițe
Creaturi acvatice
Pe lângă casa omului
În acest joc aveți cu fetița dumneavoastră un dialog despre ce reprezintă piesele:
Apoi, cereți fetiței să aranjeze șiruri de piese care:
.
Aveți un dialog despre ce reprezintă piesele:
Propuneți apoi copilului să le aranjeze pe șiruri:
Cu acest joc invitați copilul dumneavoastră să vorbească/ să afle despre piese:
Propuneți apoi micuțului să aranjeze piesele în șiruri:
Baby
Mijloace de transport
Pirații
În acest joc, vorbiți cu copilul dumneavostra despre piese:
Puteți cere copilului să creeze un șir de piese cu caracteristicile de mai sus (exemplu: cele care sunt preferate).
Apoi un alt șir, cu altă caracteristică (exemple: care au roți, care le întâlnim afară din casă.
Jocul vă dă ocazia să discutați cu copilul dumneavostra despre piese:
Propuneți apoi micuțului să aranjeze piesele în șiruri:
Aveți un dialog despre ce obiect reprezintă fiecare piesă:
Puteți propune copilului dvs să alcătuiască o mică poveste folosind piesele jocului!
Sau să așeze piesele pe șiruri care să reprezinte:
Conține: 12 piese (6 seturi diferite) + săculeț de organza
Cum puteți cumpăra?
Dacă sunteți din Constanța, ne putem întâlni la Delfinariu și le primiți direct de la mine.
Dacă sunteți din altă localitate, le pot trimite prin curier (Sameday) cu costul aferent.
Despre mine
Îmi place (când am timp) să fac lucruri care mă înveselesc și care aduc zâmbetul pe buze și celor din jur!
Poate găsiți aici cadouri educative și atractive!
CONTACT:
Dacă ai nevoie de mai multe informații,
îți răspund cu plăcere
Whatsapp: +(40) 722 509 814
contact@maramanea.ro